Блог за интериорен дизайн

Когато трудът среща признанието! Големите успехи за EXTRAVAGANCE design през 2019 г.

Както всяка година, така и тази бе осеяна за екипа ни с много динамика, интериорни предизвикателства, вдъхновение и редица успешно реализирани проекти. За нас е огромна чест, че към списъка с успехите ни през 2019 г. може да добавим няколко големи отличия, които получихме от няколко престижни конкурса за интериорен дизайн.


Всяка от спечелените награди е специална за нас. Затова ще ви разкажем по малко за всеки отличен проект и приза, с който е удостоен.

 • German Design Awards 2020 – проектът „INFINITY“ бе отличен с награда за победител в категорията „Interior Architecture“

„INFINITY“ представлява една уютна безкрайност, намираща се в апартамент с площ от 140 кв. м. Жилището разполага с практична кухня, елегантна всекидневна, 3 спални и 2 бани.

В цялостната интериорна концепция преобладават топлите тонове. Баните също са използвани нюанси в бежово и кафяво. В кухнята е приложено ефектно съчетание между дърво, гланц и технически камък. Всяка от стаите разполага с индивидуален дизайн, придружен с конкретен цветови акцент. Чувството за безкраен уют е вплетено във всеки интериорен детайл от камината във всекидневната до коридора на жилището.

 • BIG SEE INTERIOR DESIGN AWARD 2019 – проектът „Silence“ с награда за победител в категорията „Interior Residential“

Работата ни по един внушителен мезонет край брега на морето, който нарекохме „Silence“, получи международно признание от BIG SEE INTERIOR DESIGN AWARD 2019.

Интериорът на мезонета е пълен с детайли, така че можете да намерите забележителен елемент във всеки ъгъл. В домът обаче не липсва усещане за симетрия и баланс. Приложили сме интериорни решения, които перфектно допълват средиземноморската визия на този апартамент. Основният цветови акцент в интериора е син, така че красотата на морското синева да се усеща и вътре в дома.

На площ от 140 кв. м. са поместени удобна всекидневна с кухня, две спални, две бани и домашен офис. Подовата настилка във всички стаи е направена от трислоен паркет, за да подобри усещането за уют. Голяма привлекателност придават въжетата, спуснати от тавана до всяко от стъпалата, водещи към второто ниво на мезонета. Те са идеална препратка към морето.

Хармоничният дизайн със средиземноморски вкус засилва усещането за комфорт, а необичайните интериорни решения превръщат този мезонет в истинска интериорна идилия.

 • Global Architecture and Design Awards 2019 – проектът ни „French Chic“ спечели второ място в категорията „Interior Residential (Built)“

Интериорът на един дом преди всичко трябва да носи усещане за уют и комфорт. В това жилище дизайнът, който създадохме, не прави изключение. На площ от 140 кв. м. са поместени елегантна всекидневна с кухня, коридор, две бани, главна спалня с дрешник и стая за гости. Заложихме на комбинация от модерна визия с класически препратки по стените, напомнящи за френски шик. От тук всъщност идва и името на този проект.

В цялостната интериорна концепция на „French Chic“ изпъкват топлите цветове, а на определени места са изградени композиции от декоративна растителност, създаващи препратка към природата. Във всички помещения на жилището е предвидено както основно, така и декоративно осветление.

Безспорно във всеки ъгъл от това жилището се забелязва умелото преплитане на модерна интериорна визия с по-елегантни класически детайли. Внимание към детайла не липсва, а хармоничният дизайн и балансираните интериорни композиции създават необходимата атмосфера на комфорт и уют.

 • LUXURY Property AWARDS 2019 – проектът ни „Бял диамант“ стана победител в категорията „Луксозен пространствен интериорен дизайн“

В интериора на белия диамант от нашето портфолио на големи дози са вложени иновативно мислене, дизайнерска креативност и практични решения. Още с първата стъпка в този дом се вижда наложената елегантна интериорна линия, а усещането за лукс е вплетено деликатно във всеки елемент и всяко помещение.

Това впечатли журито на LUXURY Property AWARDS 2019 и донесе победа за нашия „Бял диамант“ в категорията за луксозен интериорен дизайн.

Луксозното жилище разполага с:

 • Просторна кухня, в която всички необходими удобства са налице;
 • Три елегантни всекидневни с различен и уникален дизайн;
 • Две практични детски стаи;
 • Голяма спалня в черно и бяло с изграден офис кът към нея;
 • Две стаи за гости;
 • Стая за персонал;
 • Седем бани с индивидуална визия.

Във всяко помещение е изградено ефектно и практично осветление, което допълнително засилва екстравагатния дизайнерски почерк. В интериора на спалните и всекидневните преобладават топлите земни тонове, а в кухнята и баните са използвани мраморни облицовки с различна конфигурация.

Съчетанието между практичност и лукс е заложено в основата на цялостната интериорна концепция. Внимание към детайлна не липсва, а усещането за уют е проектирано във всяко ъгълче на това интериорно бижу, достойно за сравнение с истински диамант.

Зад всяка спечелена награда реално стоят неуморният труд на екипа на EXTRAVAGANCE design, доверието от клиентите ни и желанието да превърнем мечтания от тях интериор в реалност. Затова ценим високо всяко отличие, което получават наши проекти, но има една награда, която остава на първо място за нас – усмивката на доволния клиент. Именно от тук извира мотивацията ни да се развиваме и да подобряваме услугите, които предлагаме, за да дадем най-доброто на клиентите си и да създадем за тях интериор, надминаващ, дори най-смелите им мечти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*