Усещане за уютна безкрайност

Да превърнеш едно напълно празно жилище с голи стени в уютен дом е най-голямото предизвикателство за всеки интериорен дизайнер. Тези предизвикателства обаче са ни любими, защото от тях се раждат истинските интериорни шедьоври. Точна така започна историята на проекта, за който ще ви разкажем…

Представяме ви интериор на апартамент, в който на големи дози са вложени иновативно мислене, дизайнерска креативност и практични решения. Още с първата стъпка в този дом се вижда наложената елегантна интериорна линия, а усещането за лукс е вплетено деликатно във всеки елемент и всяко помещение.

Като за начало нека спрем погледа си върху нейно величество всекидневната. Посреща ни впечатляваща масивна, но изтънчена маса, заобиколена от бели кожени столове. Над тях се спуска луксозен полилей, който събужда възхищение още от пръв поглед. Само на една крачка от тази креативна комбинация, готова да посреща миговете на споделено семейно щастие, е разположен уютен хол, в който няма нищо излишно.

Кадифената идилия и практично усвоеното пространство пресъздават идеалната атмосфера за отдих, приятелски събирания, семейни кино вечери или за тихи следобеди с по чаша кафе и книга в ръка. Тъмно сините цветове, вплетени в килима, умерено контрастират на фона на останалата интериорна концепция. Това спомага такъв тип хол съвсем заслужено да претендира за титлата „Любимото място на всеки у дома“.

От тук се отправяме към просторната кухня на дома в бял гланц и тъмен мрамор. Меките бежови тонове в кухненските мебели превръщат това място в луксозна площадка за кулинарни творения. От своя страна разкошната гледка, която се открива от прозореца на кухнята, е придружена от практично интериорно решение, с което слънчевата светлина и впечатляващият изглед са добре дошли всеки път, когато вие пожелаете.

Така стигаме до умелото съчетание между спалня и офис кът. Елегантната цветова комбинация  в черно и бяло създава чувство на приветливост, а изчистеният дизайн на обзавеждането превръща тази спалня в мечтаното място за отдих, а офисът към нея в комфортно кътче за изпълнение на неотложни работни задачи.

След спалнята заслужено отдаваме вниманието си на детските стаи в този дом, в които заложихме на модерен интериор в свежи тонове и практична подредба. Така превърнахме тези стаи в отлични кътчета за учене, игри и колекциониране на щастливи моменти.

Да не оставяме на заден план банята – едно от най-важните помещения във всеки дом, а в този дори са няколко. Тук заложихме на комбинация от мрамор и дърво, която съвсем прецизно поддържа луксозната интериорна концепция, заложена във всеки детайл от жилището. Прилагането на ефектно и практично осветление допълнително засилва екстравагатния дизайнерски почерк.

Всъщност това е само основната част от интериорния проект, който реализирахме, превръщайки едно жилище в мечтан дом. Сигурни сме обаче, че представената информация до тук е достатъчна, за да ви докосне до усещането за безкраен уют, което чрез усърдна работа трайно проектирахме във всяко ъгълче на този луксозен апартамент.

Повече информация за реализирания проект и снимков материал може да видите тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*