Блог за интериорен дизайн

Вие попитахте, ние отговаряме

Светът на интериорния дизайн е вълнуващ и много динамичен. Затова, когато се впуснете в търсене на професионалист от областта, който да създаде за Вас мечтания интериор, в главата ви се раждат редица въпроси, които може и леко да ви объркат. Поради тази причина и за да бъдем максимално полезни за всеки наш клиент, решихме да съберем в една статия всички въпроси, които в процеса на работа сме получавали. В допълнение подготвихме и специална форма за задаване на въпроси, която споделихме в своя Facebook профил и изпратените чрез нея въпроси ще намерят своя отговор именно в този материал.

На всеки въпрос индивидуално бе даден отговор от Николета Кръстева – основателката на студио EXTRAVAGANCE design. Ето ги и самите въпроси заедно с отговорите към тях.

1. Как протича процесът на работа при вас? Какво да очаква клиентът?

При нас процесът на работа протича в 7 етапа:

  • Оглед на обекта;
  • Предварително обсъждане на детайли с клиента;
  • Създаване на функционално разпределение;
  • Изработка на 3D визуализация;
  • Подготовка на технически чертежи;
  • Остойностяване на проекта;
  • Реализация на проекта.

Повече детайли за всеки един от изброените етапи може да прочетете от специално написаната по този въпрос статия в блога „Как един интериорен проект се превръща в реалност стъпка по стъпка“.

2. Какво е включено в един интериорен проект?

В един интериорен проект се включва задължително подготовка на функционално разпределение и създаване на 3D визуализация, която да представи нагледно какво ще присъства в нитериорната концепция и как реално ще изглежда даденият обект след интериорната промяна. След изграждане на визията се изготвят технически чертежи, а след тях и остойностяване на на целия проект, като представяме на клиента оферти за всеки един отделен продукт.

3. За колко време се изработва един интериорен проект?

Няма фиксиран срок, който да е валиден за всеки един проект. На практика всеки обект е различен сам по себе си (по площ, тип, местоположение и пр.) , което предполага и прилагане на индивидуална интериорна концепция. Срокът се определя и спрямо изискванията на клиента, касаещи прилагане на определен стил, желанията за структурни промени, лични предпочитания и други. Затова категорично може да се каже, че няма универсален срок за изпълнение на интериорен, който да важи при всеки един случай. Това е величина, която се определя в зависимост от всички фактори, посочени по-горе. Изработката на интериорен проект е дълъг и сложен процес, дайте време и свобода за работа на вашите проектанти и ще получите по-добър резултат.

4. Може ли да се работи с вас от разстояние?

Да, няма никакъв проблем да работим с клиентите от разстояние. На практика не рядко ни се налага да процедираме по този начин, тъй като имаме и клиенти в чужбина. Възможностите за дистанционна комуникация никак не са малко и в студиото активно ги използваме, за да комуникираме с клиентите си от разстояние при необходимост.

5. Само 3D проекти ли изработвате или се ангажирате и с тяхната реализацията?

Както стана ясно в отговорът на първия въпрос, ние се ангажираме с всички дейности от създаването на един интериорен проект до превръщането му в реалност до най-малкия детайл. Освен подготовка на проект без проблем може да се заемем и с реализацията му. Реално само в тези случаи може да гарантираме на клиента, че изготвеният от нас проект ще бъде изпълнен в реално време с абсолютното същата визия, която клиентът финално е одобрил.

6. Как се формулира цената за изработка на интериорен проект?

Цената се определя на квадратен метър и варира спрямо спецификите на съответния проект. Когато се ангажираме с цялостно реализация в цената се включва и отделно перо за т. нар. авторски надзор, представляващ реалното координиране и управление на действията по реалното изпълнение на проекта.

Всеки, който се обърне към нас със запитване за ползване на нашите услуги, получава персонална оферта. Така всеки наш клиент получава ценова оферта, съобразена със спецификите на обекта.

За да заявите изготвяне на персонална оферта, просто трябва да попълните онлайн форма на нашия сайт. След това ние ще ви изпратим офертата по имейл.

7. В кои населени места работите?

На този етап предлагаме реализация на проекти за град София и Бургас, тъй като там имаме доверен екип от професионалисти.

8. Какви интериорни стилове прилагате в работата си?

Работата на студиото е специализирана в създаването на интериорни проекти основно в модерен стил. Често залагаме и на еклектика, съчетвайки леки класически елементи или Art déco с модерна визия.

9. Как гарантирате изпълнението на даден проект?

Когато ние отговаряме както за проектирането, така и за реализацията на даден проект в съответствие с предварително одобрена интериорна визия, клиентът може да е спокоен, че изпълнението ще бъде на ниво. Ние залагаме само реални продукти в проектите си и предвид стабилната партньорска мрежа, изградена през годините, може да гарантираме, че изпълнението на проектите ни се извършва качествено и отговорно.

10. Извършването на първоначален оглед заплаща ли се?

Екипът ни винаги е на разположение за провеждане на професионални консултации, които не струват нищо за клиента. Ако се стигне до подписване на договор за предоставяне на интериорни услуги от наша страна, тогава се пристъпва и към осъществяване на оглед.

Надяваме се, че представената информация ви е била от полза, но в случай че имате и други въпроси от областта на интериорния дизайн, не се колебайте да се свържете с нас и да ни питате. Ние ще сме на ваше разположение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*