Вдъхновяващи идеи и интериорни интерпретации от Дубай и Абу Даби

Преоткриването на вдъхновяващи идеи е неразделна част от работата и живота на един дизайнер. В статията „Когато вдъхновението те чака на всеки ъгъл…“ ви споделих, че дори по време на почивка се старая да запълвам колекцията си с креативни идеи и ви дадох няколко примера от мое пътуване във Франция. Не съм забравила и обещанието си да ви покажа какви интериорни интерпретации и идеи събуди в мен вълнуващият Дубай. Ето какво ме грабна още от пръв поглед и как бих го пренесла в бъдещи интериорни проекти

  • Тайната градина върху мрамор

Бялата Джамия в Абу Даби – няма как да минеш покрай такава елегантна мраморна облицовка и да не останеш впечатлен. Изтънчеността на белия мрамор в съчетание с красотата на флоралните елементи създава необикновена визия, която може да се пренесе идеално в банята на един дом. Нежно спускащите се цветя по мрамора със сигурност могат да бъдат перфектното допълнение към някоя от стените в една баня или всекидневна, с което ще се придадe свежест в интериора и голяма доза атрактивност, която никога не е излишна.

  • Бутиков блясък при осветлението

В един моден бутик попаднах на страхотен вариант на осветителна конфигурация. От центъра на красиво конструирания окачен таван се спускат елегантно и ненатрапчиво проволки с различна дължина. В края на всяка от тях е монтирана по една електрrческа крушка без излишни плафони и други елементи. Тази осветителна конфигурация спокойно може да бъде превъплатена към интериора на стълбището на една къща или мезонет. Също така семплият, но стилен вариант на парапет, който се вижда на снимката, идеално би се вписал и за вътрешно стълбище на един дом.

  • Стил и класа без компромиси

Удобно канапе с лежанка, малка кръгла масичка и преобладаваща симфония от меки и топли цветове – такава безупречна идилия ярко изпъква от интериорната композиция на следващата снимка. Подобно съчетание перфектно би паснало към визията на една всекидневна, с което тя да се превърнe в остров на уюта.

Докато сме още на тема интериорни съчетания с излъчване на комфорт, ще ви покажа още две концепции, които определено могат да намерят място в интериора на един дом. Заснетото на визиите говори само за себе си.

Изтънчена подредба на секция от дървен материал и фотьойл с практична масичка в светли бежови тонове (снимката отляво) могат да бъдат перфектната половинка на всекидневна с диван като този, който по-горе ви показах. Комфортната конструкция на стол с облегалка (снимката отдясно), съчетаваща дърво и кожа, могат да придадат изчистена модерна визия към интериора на един дом, включително биха се вписали добре и към дизайна на една спалня.

  • Флорална идилия

Във визията на един от ресторантите в Дубай МОЛ се натъкнах на истинска флорална идилия. В интериора на това луксозно заведение преобладават сивите нюанси, но това от своя страна позволява на флоралната декорация да изпъкне и да не остане незабелязана. Подобно решение може да се заложи към коридора на един дом, но същевременно е подходяща и за интериора на работно офис пространство. Разбира се, цветът на облицовката на колоните може да бъде и по-тъмен, с което да се подсили контрастът с флоралните елементи.

Мисля, че с всичко показано успях да ви убедя, че вдъхновението наистина може да ни чака на всеки ъгъл. Затова се оглеждайте около себе си, защото не се знае от къде ще изскочи някоя идея, която да подхрани креативността ви!

Автор: Николета Кръстева

Снимки: Личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*