Как един интериорен проект се превръща в реалност стъпка по стъпка…

Когато стартираме работа по нов интериорен проект, основният въпрос, който вълнува клиентите е как ще протече самият процес на работа и през какви стъпки се преминава. Затова решихме да дадем ясна представа какво нашите клиенти могат да очакват от партньорството си с нас, като представим в детайл всяка стъпка, през която се преминава по пътя от проектирането до реализацията на един интериорен проект.

1. Оглед на обекта.
Първото, което правим е да се запознаем отблизо с характеристиките на обекта, за който е необходимо да се създаде интериорен проект. За целта правим оглед на място и заснемаме всеки детайл от обекта.

2. Предварително обсъждане на детайли с клиента.
След огледа правим среща с клиента, за да може той да ни разкаже какви са неговите изисквания и обсъждаме предварително най-важните детайлни, които трябва да бъдат отразени в интериорния проект.

3. Създаване на функционално разпределение.
Подготвяме няколко варианта на функционално разпределение на пространството и помещенията към обекта, след което ги дискутираме с клиента, за да разберем кое ще е най-удобното за него.

4. Изработка на 3D визуализация.
Това етапът, в който проектираме реалната визия на интериора чрез създаване на 3D визуализация. В нея залагаме само реални продукти, за да дадем максимално ясно представа на клиента за интериорния проект.

5. Подготовка на технически чертежи.
На тази стъпка подготвяме всички необходими технически чертежи, по които ще се ръководим по време на реалното изпълнение на интериорния проект. Към тези чертежи отнасяме: схеми за електрическа и ВиК инсталация, разпределение на мебели, строителни промени на база одобреното от клиента функционално разпределение и други.

6. Остойностяване на проекта.
Извършваме подробни изчисления за общата стойност на проекта на база заложените елементи в него.

7. Реализация на проекта.
Това е стъпката, в която стартираме работата по реалното изпълнение на проекта. Безспорно това е любимият за всеки дизайнер и клиент етап, тъй като в него интериорният проект оживява и малко по малко се превръща в реалност.

За повече прегледност и удобство на клиентите подготвихме инфографика, на която в съвсем синтезиран вид е представен целият процес, през който се преминава при стартиране на работа по интериорен проект от нас. Разбира се, при допълнителни въпроси, винаги може да се обърнете към нас на:
E-mail: [email protected]
Телефон: +359 887 74 80 84

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*