Когато вдъхновението те чака на всеки ъгъл…

В света на един интериорен дизайнер търсенето на вдъхновяващи решения е неизменна част от ежедневието. Ето защо, дори по време за почивка, дизайнерското ми „аз“ остава будно и около себе си откривам елементи, от които се раждат идеи за нови проекти.

Безспорно нестандартните интериорни решения, уютната атмосфера и хармоничният дизайн провокират творческия устрем в мен, а всеки проект, с който се заема се, превръща в своеобразен източник на вдъхновение. По този начин всеки клиент на EXTRAVAGANCE design ми дава мотивацията като дизайнер да открия точната интериорна концепция, която ще отговори на клиентските очаквания.

За да разберете повече за това как запълвам колекцията си от вдъхновяващи идеи, ще ви дам няколко конкретни примера, свързани с мое пътуване във Франция. Те са ярко доказателство, че вдъхновението може да ни чака на всеки ъгъл…

  • Масивно и естествено съвършенство

Във Франция попаднах на ресторант с разкошни маси от естествено дърво, които веднага привлякоха погледа ми. Още щом се докоснах до тях ми хрумнаха идеи как това масивно изящество може да се приложи като част от интериора на един дом. Представете си във всекидневната ви да има голяма дървена маса, чийто плот е от естествено дърво с красиви форми, в които личи единствено намесата на природата. Няма как да останеш безразличен пред подобно изящество.

  • Моден шик при осветлението

Натъкнах се на този ефектен вариант на осветление в магазин на Louis Vuitton в Saint Tropez. Много атрактивно итериорно решение, което ме провокира веднага да си направя схема как това творение може да се преобразува в страхотен вариант на осветление към всекидневната на мезонет, в който разполагаме с повече височина. Представете си полилей от този тип, в който бутилките са с различна стъклена форма и всяка от тях се спуска от фина проволка. Същият ефект ще получим, ако използваме стъклени сфери вместо в бутилки и заложим на контрастни цветове, например черно-бялата класика.

  • Бутикова визия с елегантен привкус

Визията на фоайето на хотел MARTINEZ в Кан е идеален пример за елегнатност и практичност, събрани на едно място. В него от пръв поглед открих чудесно решение за тоалетка към спалня. Луксозното огледало може да се превърне в разкошно допълнение към тоалетка с кехлибарен оттенък. На свой ред бялата плъзгаща решетка между луксозните огледала може да се използва като преграда между трапезария и всекидневна или при по-малките жилища да отдели спалнята. По този начин, вместо масивна и натрапваща стена, залагаме практично интериорно решение, което има основна функция да зонира, но и придава ефирен акцент.

  • Усещане за уют

Любимото място за всеки в един дом е всекидневната и ето една интериорна концепция в магазин Hermès, която ме вдъхнови да я интерпретирам по свой начин в някой бъдещ проект. Канапе от този тип, което съчетава кожа, текстил и дърво в едно ще бъде чудесен източник на уют във всекидневната на един дом. Малките кръгли масички могат да бъдет заменени с една средна по размер холна маса с мраморен плот с елипсовидна форма.

Сами виждате, че идеи може да черпим почти на всяка крачка около себе си, просто не трябва да ограничаваме погледа си, което при интериорния дизайн е задължително условие. И не на последно място, градете свой стил, който чрез вдъхновението около вас да подсилвате и надграждате.

Следва продължение… с вдъхновяващи идеи и интериорни интерпретации от Дубай!

Автор: Николета Кръстева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*