Блог за интериорен дизайн

10 града в Европа с впечатляващи коледни светлини

През месец декември в редица градове в Европа се пресъздават невероятни коледни украси, които определено може да кажем, че се превръщат в съвършена комбинация от приказна визия и светлинно шоу. Точно до такива дестинации днес ще ви отведем, за да се насладите на едни от най-впечатляващите коледни светлини из Европа. Нека нашето виртуално пътешествие започне…

  • Коледни светлини в Талин, Естония

Copyright Aleksei Verhovski

Избран за най-красивия коледен базар в Европа, коледният базар в Талин привлича туристи от цял ​​свят, търсещи автентичност, чар, традиция и чудеса. Този коледен базар сякаш излиза направо от снежно кълбо. Със своето влакче, хижи и разбира се, истински сняг, базарът е един от най-очарователните в Европа, а и не само…

  • Коледни светлини в Колмар, Франция

Copyright cge2010

 Градът изглежда сякаш е създаден в работилниците на Дядо Коледа. Красивите традиционни фахверкови къщи са цветни и приличат на джинджифилови! Колмар е може би една от най-красивите дестинации във Франция и една от най-романтичните за семейства и влюбени, както и за любителите на културата, винения туризъм и природата.

  • Коледни светлини в Любляна, Словения

Copyright Matej Kastelic

Столицата на Словения ще ви грабне с невероятната си коледна украса светлинни инсталации. Смятана за една от най-красивите и зелени столици в Европа, Любляна е дестинация, създадена за романтици и пътешественици, търсещи автентичност и оригинална градска почивка.

  • Коледни светлини в Прага, Чехия

Copyright Balate Dorin

Прага е една от най-романтичните дестинации в Европа. Пражкият коледен базар е един от най-красивите в Европа. Уникалната атмосфера на средновековната централна Прага прави коледните базари на стария градски площад много популярни.

  • Коледни светлини във Фуншал, остров Мадейра, Португалия

Copyright Castro-Cicero

Ако искате тропическа Коледа, то тогава няма да сбъркате, ако изберете Фуншал за дестинация . Коледният пазар в града се нарежда сред най-добрите слънчеви коледни пазари в Европа, а остров Мадейра са класирани на първо място като една от най-добрите дестинации за зимно слънце в Европа.

  • Коледни светлини в Монте Карло, Монако

Copyright Rytis Bernotas

Определено Монако не може да се задоволи с няколко гирлянда и семпла украса за Коледа. Светлинните инсталации успяват да удивят всеки. Безспорно това е дестинация, която съчетава лукс, възможности за отдих и релаксация, пазаруване, слънце и бизнес.

  • Коледни светлини в Реймс, Франция

Copyright Cyril Beudot

 Ако търсите изключително грандиозни коледни светлини, не търсете повече, пътувайте до Реймс . Насладете се на спиращо дъха шоу около катедралата. Това е истински ярък подарък, който разтуптява историческото сърце на Реймс.

  • Коледни светлини в Салерно, Италия

Copyright Marco Crupi

Художествените светлинни декорации по улиците на Салерно започват от средата на ноември и продължават до края на януари. Град Салерно е един от най-осветените градове в Европа. Всяка година към това магическо шоу се добавят нови артистични творения.

  • Коледни светлини във Виена, Австрия

Copyright Jaromir Chalabala

Виена с многобройните си коледни базари, разпръснати в един от най-романтичните градове в Европа, е идеалната дестинация за любителите на Коледа. Ако харесвате шик, изтънченост и елегантност, то Виена е градът за вашето коледно пътешествие.

  • Коледни светлини в Гданск, Полша

Copyright Patryk Kosmider

Забележителната атмосфера на коледния базар в Гданск се създава най-вече от уникалната и създаваща настроение природа. Тук ще намерите улици със специални имена, валидни за това време на годината като: улица на шоколада, улица Канела, ангел или Бъдни вечер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*