Блог за интериорен дизайн

5 филма, в които интериора не може да остане незабелязан…

В забързаното ежедневие не винаги успяваме да отделим време, за да се насладим на кино вечер или пък да проследим някоя интересна видео поредица. Въпреки това, има филми, които ако бъдат погледнати през призмата на дизайна, то има какво да се научи от тях и си заслужава да им се обърне внимание.

Ето 5 такива филма, които може да определим като истински класики във филмовото изкуство, а в тях интериора също има своя роля.

  • Великият Гетсби

За почитателите на блясъка версията на Баз Лурман върху „Великият Гетсби“ е силно препоръчително да се изгледа. Всяка от показаните стаи във филма има свой собствен характер и впечатлява с грандиозност, отразявайки духа на 20-те години на миналия век.

  • Полунощ в Париж

Сюжетът на този филми преминава през различни периоди на времето като в почти всяка сцена се появяват впечатляващи интериорни решения. Действието преминава през типичните за 20-те години нощни клубове и модерен хотел, от които може да се докоснем до коренно различни стилове, които имат своята индивидуалност и грабват вниманието не само на дизайнерите.

  • Дяволът носи Прада

В този филм модата има водеща роля, но няма как да остане на заден план офисът на Миранда Пристли, в който е създадена една от най-красивите стени-галерии. Да не говорим за интериора на къщата й в града – той също не е за изпускане! .

  • Колко Шанел и Игор Стравински

Този филм представя идеалната симбиоза между черно и бяло. Интериорът е запазен изцяло в монохромната гама, а интересните принтове и мотиви карат визията за оживее, без капка статичност. Определено това е филм, който ще очарова почитателите на черно-бялата гама.

  • Долу любовта

Филм от 2003 г., в който Барби вълната е на почит, но тя прелива в сюжета по един стилен и атрактивен начин. Елегантният апартамент на главната героиня Барбара Новак е изпълнен с ярки цветове (включително розово) и смели модерни решения, особено при мебелите. Да не пропуснем и разкошната тераса на покрива, която грабва вниманието от пръв поглед.

И още нещо интересно и полезно…

За тези, които искат да се впуснат в дълбините на дизайна в различните му измерения и искат да научат повече от кухнята, силно препоръчваме документалната поредица Abstract на Netflix. Тя предлага детайлен поглед върху творческия процес на дизайнери от различни сфери – продуктов дизайн, графичен дизайн, архитектура, интериор и не само. Всеки епизод представя различни аспекти на дизайна и проектирането. Така зрителят има възможност да направи анализ на различните творчески процеси и техните крайни резултати. Abstract дава възможност да надникнете буквално зад кулисите и да се докоснете до начина на работа при едни от най-добрите съвременни дизайнери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*