Блог за интериорен дизайн

Тенденции в коледната украса на дома за 2021 г.

Предстои да посрещнем един от най-вълнуващите и светли празници през годината – Коледа. Не по-малко вълнуващ е моментът, в който започваме да украсяваме дома по този повод. Ефектната украса е началото на вълната от празнично настроение, на която още от началото на декември се качваме.

Всяка година излизат различни тенденции, които намират отражение върху коледната украса. Нека ви представим няколко ключови тренда за 2021 г. в тази посока, които самите ние харесваме като стилистика и концепция.

  • Монохромни пространства

Сивото бе определено като цвят на годината и при коледната украса също намира своето отражение. В коледния декор често ще сме свидетели на пространства, изпълнени с нюанси на сивото и то във всяко измерение и вариант на украса.

Източник: Boca do Loboк

  • Устойчиво присъствие на природни мотиви.

Природните тенденции си проправят постепенно път в коледния декор за 2021 г. Те намират израз в добавяне към украсата на дома на естествена зеленина, декоративни фигури с природни мотиви или направени от устойчиви материали. Определено голяма част от украсите на домовете тази година ще включват естествена коледна елха или поне венец на вратата от истински борови клонки. Този тренд ще има своето отражение и върху идеите за украса на празничната трапеза.

Източник: Pinterest

  • Носталгични нотки.

През изминалата година осъзнахме колко важни са традициите, особено когато поради ред ограничение, нямаше как да празнуваме по обичайния начин. „Вярваме, че тази година Коледа ще бъде особено специална и носталгията ще доминира в сърцата ни, на масите ни, както и в украсата на дома“, казва Александра Юркевич, креативен директор в Helen Green Design. Използването на винтидж орнаменти и предмети оформя една от тенденциите за този празничен сезон. В центъра на този тренд стои предизвикване на добри спомени от миналото да излязат на преден план, на с екологичен почерк.

Източник: Pinterest.

  • Меки и бежови нюанси.

Като следствие от тенденциите в уелнес интериорния дизайн за 2021 г., меките и топли нюанси намират приложение и в коледната декорация. Чрез тях се пресъздава комфортно и шикозно усещане във всеки празничен декор. Тези цветове спадът към гамата на нюансите на уюта и топлината, така че няма по-подходяща цветова комбинация за коледните празници от тази.

Източник: CIRCU

  • Повече асиметрични модели коледни дръвчета.

Когато става въпрос за изкуствени коледни елхи, асиметричните и редки варианти на такива дръвчета стават все по-популярни. Както при много неща в природата не всичко е винаги е напълно симетрично, така е и в този случай. Именно на тази основа стъпва този тренд. По-нестандартните коледни дървета позволяват да се създадат по-различни декорации, включително със светлинни и изкуствен сняг.

Източник: BALSAM HILL

  • Симфония в сребърно и златно.

 

Източник: BRABBU

Източник: Pinterest.         

 И през този празничен сезон декорации с металик покритие ще заемат централно място при декорирането. Очаква се среброто да заеме централно място и чрез неговият приглушен и по-хладен тон ще помогне да се внесете радостта от валящия сняг навън, но без усещането за ниски температури. Отново ще видим и златото да присъства в празничните дизайни, помагайки за добавяне на топлина и дълбочина. Дори в съчетание със сребърни декори ще контрастира ефектно без да натежава на усещането за стил и елегантност.

Източник: Pinterest

Източник: Pinterest

Както знаете, ние никога не следваме тенденциите в интериорния дизайн безусловно. Когато става въпрос за украса на дома, може да си позволим да се доверим на определени трендове, защото става въпрос за лесно заменими предмети и елементи. Не забравяйте, че е хубаво избраният от вас стил на декорация да е в синхрон с вече изградения дизайн в дома ви, за да се получи накрая наистина впечатляваща празнична украса, която радва погледа и подсилва доброто настроение.

Източник на водещата снимка към статията: Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*