Блог за интериорен дизайн

Нещо за дома и нещо за елхата – специални коледни декорации за повече празнична елегантност

Съвсем скоро ще стартираме обратното броене до коледно-новогодишните празници. С наближаването им настроението ни минава на съвсем друго ниво и декорацията на дома излиза на преден план, тъй като тя е сред ключовите фактори за създаването на по-празнична и уютна атмосфера.

Точно заради това решихме да споделим с вас една специална колекция с коледни декорации, носещи в себе си големи дози празнична елегантност. Това е колекция, в която със сигурност ще откриете по нещо както за дома, така и за елхата.

Нещо за дома…

Всички знаем, че за Коледа е хубаво да купим нещо ново за дома и така да направим подарък, който да радва цялото семейство. Чудесен избор в тази посока би била декорация, пресъздаваща сцената на Рождество Христово. Залагайки на изчистен вариант в сребърно или златно, със сигурност ще внесем елегантен елемент в празничната декорация, но може и да създадем традиция той да присъства всяка година на видно място по време на коледните празници.

 

Покрай Коледа уханието на домашни сладки е нещо обичайно. При избора на подарък за дома може да насочите погледа си към атрактивни чинии или подноси. Ако заложите на изчистени бели варианти, много по-лесно ще можете да ги комбинирате с основната декорация на празничната трапеза.

Може да подходите и малко по-нестандартно и да изберете празнична декорация за дома, която да служи като стойка за по-дребни украшения. Има варианти на декоративни елхи за орнаменти, наподобяващи истинско бижу, както и единични спираловидни стойки за коледни играчки. Всеки от тях е достатъчно атрактивен сам по себе си и може да влезе в ролята на стилно допълнение към украсата в дома ви за празниците.

Нещо за елхата…

Коледната елха е центъра на празничната украса в един дом. Именно заради това е хубаво да ѝ обърнем по-специално внимание, за да може в последствие чрез излъчването, което ще струи от нея и ние да се почувстваме специални по време на един от най-светлите празници в годината.

Ето и няколко идеи за коледни играчки, с които ще придадете нотки елегантност и блясък към елхата. Нека започнем с играчки тип стъклен глобус, в които декоративните елементи могат да бъде най-различни – от еленче и Дядо Коледа до сцена на Рождество Христово.

Може да изберете украшение за елхата, което носи по-специална символика в себе си и всъщност да е олицетворение на мир, вяра, любов и не само…

Разбира се, класиката не е за пренебрегване и новите декорации за елхата вкъщи защо да не са с обичайните препратки за празника, но с по-фино излъчване и елегантен прочит на стандартното. Коледни играчки под формата на снежинка или ангел са идеален пример.

Елегантен прочит в празничната декорация може да постигнем, като заложим и на украшения, които са с по-цветни акценти.

Нека не забравяме, че играчки за елха от такъв вид могат да служат и като чудесен коледен подарък. Такъв тематичен подарък със сигурност ще бъде оценен висока, така че спокойно можете да го добавите към списъка с идеи за коледни подаръци.

Независимо от това каква декорация ще изберете за дома си, най-важното е да носи празнично настроение на всеки от семейството.

Източник на снимките: Christmas Collection │Michael Aram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*