Блог за интериорен дизайн

Свежа нотка в интериора, неизискваща много грижи

Един от начините да се внесе допълнително свежест към една интериорна концепция е да се заложи на декорация със зелени растения и цветя. Това на практика може да се изпълни, като се използват декоративни растения, които сами по себе си не изискват специални грижи, но присъствието им в интериора не остава незабелязано.

Нека ви споделим няколко варианта за внасяне на свежа нотка към дизайна на различни жилища, който сме пресъздали във времето за наши клиенти.

  1. Зеленина посреща още от входната врата

Използването на декоративна растителност в интериора внася динамика и енергия. Затова е подходящо да се декорира със зеленина и входното пространство на жилището. Атрактивно решение може да се получи, когато мебелите, разположени в коридора, са конфигурирани в съчетание с деградивни растителни пана. Така се получава цялостно решение, при което красота и практичност са в неразривна връзка помежду си.

  1. Декоративни растения в спалнята

 

Могат да намерят място като декорация на нощното шкафче или до него. Също така може да се използва декоративна растителност и за създаване на ефектни решения към обзавеждането на една спалня.

  1. Свежест във всекидневната

В една всекидневна имаме богат набор от възможности за прилагане на декоративна растителност като всичко зависи, разбира се, от основната концепция и предпочитанията на хората, които ще ползват помещението.

Зелени растения могат да бъдат заложени на някоя от стените на всекидневната (частично или изцяло), да се поставят за декорация върху мебели и до тях или да се използват като част от интериорно решение за зониране на помещението.

  1. Декоративна растителност в банята

Съчетанието от подходящи цветове и материали в една баня има ключово значение, но когато се добави свежа нотка чрез декоративна растителност се създава още по-ефектно излъчване и ефирност. Декоративната растителност в една баня може да намери място по тавана или около огледалото, така че да се създаде красива визия, а функционалните решения към дизайна да не останат на заден план.

Използването на декоративни растения към интериора е практично решение, което безспорно създава ефектна визия, но не е съпътствано от необходимост за полагане на специални грижи. Така няма да се налага, когато пътувате и повече време няма да сте вкъщи, някой да поема грижата за зеленината в дома ви. С минимални усилия за почистване тя ще изглежда все така свежо, каквато е била от първия ден на поставянето ѝ във вашето жилище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*