Блог за интериорен дизайн

С какво не бива да се прави компромис в интериора на дома?

Домът е нещо много повече от място за живеене. Затова интериорът в него трябва да бъде прецизиран до най-малкия детайл. Все пак интериорният дизайн има способността да влияе върху настроението и сетивата.

Ето защо има няколко ключови аспекта от интериора на един дом, с които не бива да правим никакъв компромис.

  • Функционалността в интериора.

Тя е от изключително значение и е пряко свързана с прецизното създаване на пространственото разпределение в жилището. Все пак един дом трябва да бъде практичен и удобен, не само красив. Зонирането на помещенията по подходящ начин предопределя удобството за ползвателите на жилището, което само по себе си не подлежи на лесна промяна. Все пак няма как една спалня да се превърне безпроблемно в кухня или обратното.

  • Настилката в жилището.

Специално внимане трябва да се обърне на настилката в едно жилище. Подмяната ѝ е един от най-трудоемките процеси. Затова изборът на подходяща настилка за всяко едно помещение както като материал, така и като цветови съчетания има ключово значение и изначално трябва да се избира внимателно и прецизно.

  • Осветлението.  

В едно жилище е от първостепенна важност да се изгради осветителна система, която да бъде съобразено с функционалните характеристики на всяко едно от помещенията. Тук не говорим просто за избор на осветителни тела, а дефиниране на точките на осветление в цялото жилище и създаването на необходимата за тях ел. инсталация. Всичко това трябва много внимателно да се обмисли още в начален етап от създаването на интериора, тъй като всяка промяна в осветителната мрежа на жилище е пряка свързана с нова ремонтна дейност, а ремонт не може да се прави всеки ден.

  • Прецизен поглед към меката мебел.

Меката мебел в едно жилище е най-предпочитаното място и е от ключово значение тя да носи комфорт. Освен това, тя трябва да бъде качествена, за да устои във времето и предвид ежедневното и използване е важно да инвестираме в мека мебел от висок клас. Така ще направим една сигурна инвестиция с дългосрочен характер в комфорта на дома.

При проектирането на интериора за едно жилище не само посочените до тук аспекти са важни, но те безспорно са с водеща роля и при никакви обстоятелства не бива да се прави компромис с тях. Все пак от тях зависи създаването на усещане за комфорт и уют. Чрез прецизност и внимание към всеки детайл, но без да се губи фокус от ключовите елементи в интериора може да се превърне едно жилище в истински дом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*