Блог за интериорен дизайн

Интериор с аромат на лято и море с почерка на EXTRAVAGANCE design

Летните месеци са свързани с много слънце, плаж, море и ведро настроение. Всеки от тези елементи по свой начин може да бъде пренесен и в интериора на едно жилище. Чрез прецизна комбинация от цветове и материали усещането за лято може да се превърне в неразделна част от един дом. Нека ви дадем няколко примера как на практика ние може да осъществим това.

  • Съчетание от топли цветове.

Използването предимно на топли земни нюанси в един интериор води неминуемо до създаване по-уютна атмосфера. Залагайки на бежово и кафяво, създаваме естествена препратка към нюансите на пясъка на плажа и топлината на слънчевите лъчи. Така много фино ще се придаде лятна нотка към дизайна в жилището.

  • Завеси в синьо за акцент.

Ако към идиличната комбинация от меки и топли цветове добавим морско син акцент, ще създадем още по-силен летен нюанс в интериора. Подходящ вариант е да заложим завеси в синьо. Така ще имаме свободата по много лесен начин да променим динамичния цветови акцент, в случай че в бъдеще решим да внесем освежаване в интериорната визия.

  • Въжета вместо класически парапет

  

Много атрактивно решение се получава, ако вместо стандартен парапет към стълбище се заложат въжета, които са закачени от тавана към всяко стъпало. Подобна интеиорна конфигурация се превръща в своеобразна препратка на корабни въжета, която мигновено грабва погледа и пренася мислите до брега на морето.

  • Мебели от естествен ратан.

Ратанът е сред предпочитаните материали за градински мебели и не случайно в себе си той носи духа на лятото и топлите месеци. Има обаче и страхотни варианти на мебели от естествен ратан, които са подходящи за вътрешната подредба на дома. Добавяне на ратанови столове около трапезарната маса е пример за елегантно интериорно решение. Така летните нотки в дизайна стават още по-осезаеми.

Съчетаването на всеки от посочените примери на едно място и прецизирането на детайлите към тях води до създаването на интериор в средиземноморски стил, който излъчва лятно настроение от всеки ъгъл. Разбира се, винаги трябва да се вземат под внимание спецификите на дадено жилище и спрямо тях да се потърсят подходящите интериорни решения, за да се получи желаният резултат за дом, излъчващ усещане за лято.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*