Блог за интериорен дизайн

5 идеи, с които да задържим лятното настроение вкъщи

Неусетно лятото отива към своя край. Настроението, което то носи със себе си винаги е свързано със слънчеви и приятни емоции. Независимо от месеца и времето навън, може да задържим лятното настроение в дома си с подходящата декорация. Ето няколко идеи, които ще ви помогнат по елегантен начин да пренесете усещането за лято вкъщи.

  1. Огледало с морски мотиви

 

Можете да позиционирате на подходящо място в коридора, а защо не и в спалнята, огледало с рамка, която ще ви напомня за морската шир всеки път щом застанете пред огледалото. Това е един много подходящ вариант за вмъкване на лятна нотка в интериора, която красноречиво   ще ви връща към слънчевите дни само с един поглед. Това е един много подходящ вариант за вмъкване на лятна нотка в интериора, която красноречиво ще ви връща към слънчевите дни само с един поглед.

  1. Декоративни свещи и свещници

 

Какво по-хубаво от уханието на морски бриз или на тропическа гора… Изберете декоративна свещ с аромат, който ви връща с усмивка към летните дни и го позиционирайте на подходящо място в дома си, така че да му се наслаждавате максимално. Така усещането за лято не просто ще бъде с вас през всеки един сезон, а и често ще ви напомня за любимите летни кътчета и ще ви пренася мислено на тях.

  1. Декорация на масата за хранене

  

Когато масата е декорирана и подредена по впечатляващ начин, удоволствието от храненето става още по-голямо. Затова подарете на себе си и семейството си повече специални моменти около трапезата като използвате за декорация салфетки в по-летни цветове, тишлайфер посипан с морски елементи, аранжировка с лимони или пък изберете подходящ сервиз за хранене с летни мотиви, в който да сервирате ястията.

  1. Декоративни предмети на лятна вълна.

   

Добавянето на декоративни предмети с морски мотиви към интериора на дома е идеално решение за внасяне на лятно настроение. Може да избирате измежду десетки възможности като картини, изящни поставки за бижута под формата на раковини,  декоративни скулптури, рамки за снимки и какво ли още не… Важно е да съобразите цвета и материала на новата придобивка да не си противоречи с интериорната визия на дома ви.

  1. Красива нощна лампа

   

Нощната лапма има както практично приложение, така и декоративна роля. Затова чрез нея можете да внесете допълнителна нотка лятно настроение в дома си. Пред себе си имате богат избор от нощни лампи с морски елементи и елегантен дизайн, остава само да отделите малко време, за да ги разгледате и със сигурност ще открието най-доброто за вас решение.

В крайна сметка, на която и идея да се спрете и решите да приложите на практика ще си подарите сериозна доза лятно настроение вкъщи. Ако пък приложите в комплект и петте предложения за декорация, няма да сбъркате. Тогава си гарантирате, че магията на лятото ще се настани в дома ви трайно и ще имате елегантна декорация, която ще изглежда еднакво впечатляващо през всеки един сезон.

 Източник на снимките: Ocean Reef Collection Michael Aram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*