Блог за интериорен дизайн

5 книги, подходящи за коледен подарък за ценителите на изкуството в различните му измерения

На прага на едни от най-светлите празници в годината все по-сериозно обмисляме какви подаръци да изберем за близките ни хора, които да имат уникален почерк в себе си. Задачата става по-предизвикателна, ако трябва да изберем подарък за ценител на интериорния дизайн, модата или пък на изкуството на кулинарията. Затова, решихме да споделим с вас няколко луксозни книги, които могат да се превърнат в идеален коледен подарък за хора с интереси в тези области.

Понеже празничното пазаруване тази година ще е малко по-различно и онлайн покупките определено са предпочитан вариант, сме селектирали книги, които можете да поръчате директно от комфорта на дома си.

  1. ART HOUSE от Chara Schreyer и Gary Hutton

Книгата „Art House“ описва необикновен живот, посветен на изкуството и приятелство, отдадено на проектирането на домове. Една от водещите световни колекционерки на изкуство, Chara Schreyer е създала изумителна колекция от шестстотин творби, а нейното четиридесетгодишно сътрудничество с интериорния дизайнер Gary Hutton е създало пет грандиозни резиденции, в които да се настанят. Може да се каже, че „Art House“ е спираща дъха визуална обиколка на тези къщи. В книгата са включени оригинални фотографии, което допълнително я превръща във вдъхновение за любителите на изкуството и дизайна.

  1. LISA PERRY: FASHION – HOMES – DESIGN от Robyn Lea

Дамата Lisa Perry е известна със своята колекция от дрехи и аксесоари, вдъхновена от 60-те години и напомняща на Courrèges и Cardin. В тази книга тя е представена и със своята дългогодишна страст към дома . Любовта ѝ към дизайна е заразителна и тази обиколка из лично подготвените от нея дизайнерски шедьоври моментално предизвиква радост. Всеки показан имот е смела композиция от произведения на изкуството, мебели, осветление и творчески разцвет.

  1. BIG BOOK OF CHIC от Miles Redd

Международната сензация в интериорния дизайн Miles Redd е известен със своята леко чудновата марка уютен блясък. Неговата уникална естетическа визия се характеризира с игриви меланжи от високо и ниско, ободрени с причудливи цветни пръски и модерни жестове. Тази пищно илюстрирана книга ще бъде вдъхновение за всеки, който се интересува от енергичен, еклектичен дизайн.

  1. CHÂTEAU LIFE от Jane Webster и Robyn Lea

В забързания съвременен живот храненията често отнемат от 5 до 10 минути . Французите отдавна са възхвалявани като кулинарни експерти и акцентът, който те поставят върху времето, прекарано около масата за вечеря, е поредната тайна, която си заслужава да се разкрие. В тази книга са събрани 60  рецепти, организирани около десет теми, включително празнични традиции и съдържание на кутията за обяд. Двойно изпеченото суфле с три сирена, пай с пиле и естрагон или панакота от лимонова извара с пресни летни горски плодове са само няколко от представените ястия. Всяко от тях в комбинация с добра компания може да се превърне в катализатор за създаване на запомнящи се моменти за години напред.

  1. VINTAGE COCKTAILS от Brian van Flandern и Laziz Hamani

Vintage Cocktails е шикозен том, посветен на изгубеното изкуство на смесване на перфектната напитка с усет и хъс. Това е книгата, от която всеки моден домакин, амбициозен миксолог или опитен коктейлен любител има нужда в своя бар, за да научи тънкостите как само с няколко съставки и пръскане на финес се получава правилната коктейлна комбинация.

Всяка от тези книги може да се превърне в перфектен и стилен подарък, просто трябва да прецените коя тема ще е по-интересна и близка до човека, на когото ще я подарите. Със сигурност жеста ви няма да остане незабелязан, а и книгата е подарък, който винаги ще е на мода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*