Блог за интериорен дизайн

Магията на диелектричните огледала в интериора

Създаването на атрактивни и иновативни решения в света на интериорния дизайн е непрекъснат процес. Съчетаването между практичност и визуално съвършенство е най-голямото предизвикателство за интериорните дизайнери и за компаниите, които се занимават с разработване на иновативни технологии, приложими в тази сфера.

Благодарение на всичко това и на постоянното търсене на варианти за перфектна симбиоза между интериорна концепция, мебели и технологии се появиха т. нар. диелектрични огледала. Те изпълняват перфектно функцията на класическо огледало, но могат и за секунди да се превърнат в телевизор.

Диелектричните огледала са олицетворение на иновация и стил в едно. На пръв поглед те изглеждат като класически огледала с отразяваща функция, но в действителност те ефективно маскират монтиран зад тях телевизор или друг тип дисплейно устройство.
Този специален вид огледала е много подходящ за позициониране както в жилища, така и в офиси, заведения, хотели и различни видове търговски обекти.

Този иновативен вариант огледала вече намери приложение и в няколко наши проекта за жилищен интериор. Диелектричното огледало се явява много добро решение за спални помещения, в които предвидената огледалната композиция в интериора не бива утежнена с монтаж на телевизор, който е видим непрекъснато.

Реално с поставянето на диелектрично огледало, то скрива телевизора и той не се вижда, докато не бъде включен. Така може и да се пести място, ако спалнята не с големи размери и да се монтира диелектрично огледало, което да бъде част от тоалетка, но в същото време магически да се превръща и в телевизор.

Не е невъзможно диелектричното огледало да бъде заложено към мебели като гардероб например. Така ще се създаде елегантна огледална визия, но и функционалното предназначение на гардероба ще се запази, добавяйки му още едно предимство дори.

Да не забравяме, че огледалата в интериорния дизайн могат да се използват и с цел придаване на дълбочина в пространството и оптическото му увеличаване. Така чрез усъвършенстваната технология на диелектричните огледала може да се прилагат дизайнерски решения в различни посоки, без това да се отрази на визията и усещането в помещението. В Крайна сметка този вид огледала дават допълнителна свобода за създаване на функционалност, практичност и визуални ефекти в един съвременен интериор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*