Блог за интериорен дизайн

Как да си създадем повече забавни моменти у дома?

Времето, което прекарваме вкъщи с любимите ни хора е повече от безценно. Със сигурност обаче може да добавим по-голяма доза забава към споделения семеен уют и да увеличим броя на незабравимите моменти. Тук на помощ идват различните по вид семейни игри, които ни дават чудесни идеи за разведряване на обстановката, особено когато прекарваме по-продължително време у дома без наличието на варианти за забавление на открито.

Затова ще споделим с вас 5 супер интересни варианта на игри, които може да проведете без проблем вкъщи и да се сдобиете с колекция от непринудени усмивки. Останете вкъщи и се забавлявайте!

  1. Партньори по рисуване

Разделяте се по двойки и участниците в дадена двойка сядат с гръб един към друг. На единия се дава бял лист и пособия за рисуване, а другия написва на малко листче някакъв предмет, животно, растение или каквото друго ви хрумне, което ще трябва да опише на партньора си по рисуване без да го назовава с точното му име. Вие определяте с какво време да разполага всяка двойка за описание и рисуване. След като приключат всички се сравнява доколко всяка рисунка отговоря на реалния обект. Печели двойката, която има най-голямо съвпадение. В тази игра могат да участват и само двама души и накрая просто да се забавляват от резултата.

Идея за декорация: Картините, които се сътворят в тази игра могат да се използват и за декорация на дома, като се поставят в рамка. Така ще запечатате трайно момента и ще се сещате за него винаги, щом погледнете към дадената картина.

  1. Имитирай – Реагирай

Всеки участник в играта да напише на листчета по 10 различни емоции и ситуации. Например: Обичам дома си, не харесвам кисело, карам кола и т. н. След това листчетата се сгъват и се събират на едно място. Един от играчите тегли листче и започва да имитира и да показва как би реагирал спрямо написаното на листчето без да говори в рамките на 1 минута. Ако някой от участниците познае какво описва имитиращия играч, печели точка, но и точка отива и за имитатора, тъй като изглежда се е справил добре. Всеки участник трябва да мине през ролята на имитатор и така, докато не свършат листчетата. Печели този, който е събрал най-много точки.

  1. Откритото съкровище

Всеки участник си избира предмет от стаята, в която се провежда играта, който е на видимо място и не е скрит. Този предмет ще е неговото съкровище на открито. Разбирате се за поредността на представяне и започвате играта… Към представящия пътя до откритото съкровище останалите могат да зададат само 10 въпроса, на които отговорите трябва да са с „да“ или „не“. Например: Предметът закачен ли е на стената? Близо до прозореца ли е? Син ли е цвета му? За да намерят откритото съкровище имат на разположение от 5 до 10 минути в зависимост от броя на участниците. Печели, този чието съкровище не бъде разкрито. Ако има дузпи, се измислят нови предмети и играта започва отначало с участниците с равен резултат.

Идея за декорация: Тази игра е чудесна възможност да преоткриете елементите от интериора на дома си и да помислите дали декорацията и позицията на някои предмети не се нуждае от освежаване и дали не е по-добре да се промени нещо.

  1. У дома от „А“ до „Я“

Напишете на отделни листчета буквите от азбуката, сгънете ги и ги разбъркайте в някакъв съд. След това раздайте на всеки участник по празни листове и химикалки. Целта на играта е един от участниците да изтегли листче с буква от азбуката и всички да напишат имена на предмети от дома, започващи със съответната буква. На разположение имат 3 мин. за всеки рунд. Дава се точка на този, който е написал най-много предмети през съответния рунд. Броят на рундовете е равен на броя на участниците. Печели този, който е събрал най-много точки. Може обхватът на играта да се увеличи, като включите освен изписване на предмети от дома и посочване на цветове, марки на уреди и всичко, за което се сетите.

  1. Уютни предизвикателства

Развихрете въображението си, огледайте се за наличните неща в дома си и започнете да пишете простички предизвикателства на листчета  като например: Разходи се от единия до другия край на статията с книга на главата, изпей един куплет от любима си детска песен, открий предмет от кухнята, който започва с буква „к“ и т. н. Всеки участник трябва да напише поне по 10 предизвикателства, които не изискват особени усилия. След това листчетата се сгъват, събират се на едно място и се разбъркват. Всеки си тегли предизвикателство и трябва да го изпълни и тогава започва забавлението. Изпълнението на предизвикателства със сигурност ще ви забавлява толкова, че няма да усетите как времето минава. Тази игра не чак толкова със състезателен характер, така че забавлявайте се без много да го мислите.

Идея за декорация: Понеже телефоните са навсякъде с нас, не забравяйте да правите снимки  на хората, изпълняващи предизвикателства. В последствие може с някои от тях да си направите колажи, които да добавите към семейния албум или директно да ги сложите в рамки за снимки и да ги подредите на подходящи места в дома си. Все пак непринудените снимки са най-симпатични и могат да бъдат чудесно интериорно допълнение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*