FreeDom – пространство, стил и изящество в едно

Всяко жилище с компактни размери се нуждае преди всичко от практични интериорни решения, за да се превърне в уютен и функционален дом. Точно на тази комбинация заложихме, докато работихме по последния ни интериорен проект. Той се отнася до апартамент с площ от 80 кв. м., върху която са поместени всекидневна, две спални, баня и антре.

В цялото жилище подовата настилка е от естествен паркет, който елегантно засилва чувството за топлина и уют. Тежките завеси, с които са увенчани всички прозорци, и наличието на дизайнерски килими в стаите допълнително засилват усещането за комфорт. Основната линия в интериора е концентрирана около светлите тонове с акценти в черен цвят, с което се постига балансирана визия. Това се забелязва и при мебелите в жилището, които са изработени от български производител.

                      

Още с влизането в апартамента пред погледа се разкрива практично усвоено коридорно пространство с декоративни рамки по стените, внасящи френски шик и конзолна маса с плот от бял технически камък. Само след няколко крачки стигаме до всекидневната, където своевременно ни посреща едно ключово интериорно решение – етажерка с огледален гръб, разположена на страницата на кухнята. Чрез тази етажерка се избягва директното натрапване на кухнята пред погледа при всяко влизане в помещението. Освен това етажерката е чудесно решение за подредба на книги, декоративни елементи или цветя. Кухненската мебел е изработена в черен цвят и с компактна конфигурация. Въпреки това в нея са поместени всички необходими уреди. В унисон с цялостната интериорна концепция заложихме технически камък за основния кухненски плот и за трапезарната маса, чиято поддържаща конструкция е с форма, кореспондираща с декоративната черна решетка, позиционирана на стената до кухнята. Комфортният ъглов диван в бежово и килимът в същата цветова гама са от ILLUMINARTE, включително и изтънченият полилей над тях. Така всекидневната е превърната в стилна комбинация от практичност, дизайнерско обзавеждане и усещане за пространство.

Основното осветление в апартамента деликатно бива допълнено от декоративни осветителни инсталации. В едната спалня имаме точно такова декоративно осветление, вградено в окачения таван. Атрактивността на окачения таван е подсилена с текстилни орнаменти и изящни декоративни фигури, които са пренесени като елемент и върху нощните шкафчета. Капитонажа по таблата на леглото в същата спалня излъчва елегантност, а мебелите с бял гланц перфектно се вписват в цялостната бежово-кадифената визия.

                     

Втората спалня, с която разполага жилището, също е обгърната от бежови и топли нюанси. В ролята на изтънчен акцент влизат овалните нощни шкафчета, облечени в кожа. Гардеробът представлява функционална мебелна конфигурация от две части, разположени на два реда на стената срещу спалнята. Между тях е поставена огледална стена с фасет, която умело подсилва чувството за свободно пространство и ефирно допълва декорацията в стаята.

Стилният дизайн е заложен и в банята. Облицовката е от гранитогрес с визия на камък, като по пода и едната стена плочките са с шестоъгълна форма и образуват шахматна конфигурация в бяло и бежово. Черният шкаф за баня елегантно контрастира на фона на бялата порцеланова мивка и светлата интериорна концепция. Петте чекмеджета, с които разполага шкафът, умело решават въпроса за подредбата на всички принадлежности, без които една баня не може, с което се гарантира, че пространственото оформление ще се запази. Идеалният завършек на декорацията в банята идва от трите огледала с подсветка, заемащи половината от стената, на която са позиционирани шкафът и мивката. Чрез тях се постига разширяване на обема по елегантен начин.

Изчистените линии в цялостната интериорна концепция, дизайнерското вдъхновение, което е прелято във всеки елемент от жилището и свободата в избора на материали и стил, с която разполагахме, спомогнаха да превърнем компактния апартамент в практичен дом, в който всичко необходимо е налице, уютът и елегантността вървят ръка за ръка, а свободното пространство е повече от достатъчно.

–––––––––––––––––––––––––-

Снимките на реализирания интериорен проект са дело на фотографа Ники Динов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*