INFINITY – интериорно съвършенство без граници

Няма интериорен проект, който да не цели уникалност. Работейки в тази посока, превърнахме един апартамент в дом с уникален стил. Жилището се намира на брега на морето и от него се открива необятно красив изглед, създаващ усещане за безкрайност. На площ от 140 кв. м. са поместени просторна всекидневна с кухня, три елегантни спални и две бани.

Настилката в целия апартамент е с трислоен паркет в преобладаващи топло-бежови тонове. Във всяко помещение е използван динамичен цвят за акцент, който по семпъл и елегантен начин се вписва в цялостната интериорна линия.

Всекидневната е обзаведена с луксозни мебели с италиански дизайн в пастелни цветове. Срещу комфортния ъглов диван е разположена камина с мраморна облицовка за внасяне на повече уют, а изтънченият дизайн на трапезарната маса и столовете към нея идеално допълват общата визия на помещението. В кухнята сме заложили плот и гръб от технически камък, а корпусната мебел от матови и гланцирани плоскости е дело на български производител. Основното и допълващото осветление във всекидневната, както и при останалите помещения в апартамента, е проектирано така, че да може да се регулира според настроението и ситуацията.

Всяка от спалните в апартамента е оборудвана с висок клас италиански кресла, килими и текстил, които допринасят цялостното усещане за комфорт да бъде осезаемо още щом прекрачиш прага им. В едната спалня е заложен тюркоазен цветови акцент и луксозен декоративен тапет с флорални мотиви. Всичко това идеално се допълва от практичните решения в обзавеждането, с които пространството е усвоено по възможно най-ефективния начин. Това ярко личи в мебелната конфигурация около прозореца на стаята, в която деликатно и със стил е обособено канапе, готово да се превърне в любимо място за отдих, четене на книга или за посрещане на утрото с чаша кафе и поглед отправен към морската шир.

Стигаме и до спалнята, която образно нарекохме „Кадифена идилия“. В нея семпло и стилно се преплитат нюанси от бежовата гама, а една от стените е обгърната от дървена облицовка в цвят тъмен орех. Няма как да останете безразлични и към екстравагантно спускащия се от тавана полилей, който перфектно допълва интериорната визия на стаята. Огледалните врати на гардероба към спалнята, както и цялостното позициониране на огледални облицовки в апартамента, умело подпомагат визуалната представа за увеличаване на пространството, с което трайно се усилва и чувството за безкрайност.

Преди да насочим вниманието си към третата спалня, с която разполага жилището, няма как да не отбележим, че по пътя си към нея в коридора ни посреща комбинация от огледална повърхност, текстилна облицовка в малиново-червен цвят и корпусна мебел с махагонов оттенък. С подобно съчетание успяхме да направим интериорната конфигурация в коридора функционална и без излишни елементи, които да ограничават чувството за свободно пространство. Така стигаме и до вратата на последната спалня в апартамента. Още от пръв поглед се вижда компактния дизайн на стаята и особено впечатление прави кадифената облицовка на основната стена. Мебелите представляват елегантен микс от дърво и бял гланц с огледален завършек. Осветлението е проектирано да пада меко от осветителни тела с кубична форма и да придава ефирност на спалнята и цветовите акценти в нея.

Интериорът на баните също е пресъздаден в бежовата гама с ромбоидни шарки по облицовката на стените, които съвсем естествено се преплитат и по пода. Нестандартното съчетание от огледални форми допълва идеално цялостната интериорна концепция, заложена в жилището. Белият фаянс и мраморното покритие в тъмен нюанс при една от баните създават елегантен контраст и завършена елегантност.

Погледът отблизо върху всеки елемент от интериора на това жилище показва една успешно реализирана дизайнерска концепция, съчетаваща елегантна декорация с висок клас обзавеждане и практични решения. Тази комбинация на свой ред създава усещане за стил, уют и комфорт, граничещо с безкрайност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*