Блог за интериорен дизайн

Флорални нотки и скрити удобства в интериора на верига ресторанти

Когато се създава интериор на ресторант, едно от най-големите предизвикателства е постигането на баланс между впечатляваща визия и селектиране на подходящ набор от удобства, които да могат да отговорят на широк кръг очаквания – очакванията на собственика на заведението, но и най-вече на бъдещите му клиенти.


Водени от тази максима, през последните 3 години имахме за задача да проектираме и реализираме интериора на първите 2 ресторанта от веригата Flora, които се намират в гр. Бургас и Слънчев бряг. Резултатите са налице, а какви иновативни решения приложихме ще ви разкажем в следващите редове…

Вдъхновени от името на веригата включихме в интериора богат набор от декоративна и жива растителност. Така флоралните нотки заеха своето заслужено място в центъра на дизайн концепцията. В ресторанта в Бургас използвахме основно декоративна растителност, а към този в Слънчев бряг изцяло заложихме на живи растения, тъй като заведението разполага и с просторна градина над 800 кв. м. и тераса на втория етаж.


В градината е изграден ефектен кът със светещи мебели и специална селфи стена, която кореспондира много фино с цялостното усещане, което излъчва интериора.

Сградата, в която се помещава този ресторант от веригата бе преобразена изцяло, за да се получи визията, която заведението има в момента. В закритата част на една от стените са монтирани диелектрични огледала, които ефектно допълват иновативната страна на интериора.

На втория етаж тавана е на степени и сякаш се слива с една от стените, на която има почти невидими тапетни врати.

Иновативно решение са използваните таванни смесители над мивките към тоалетните. Ефектно проектираният таван при тях се допълва от подходящи осветителни тела. От друга страна, кошчетата за отпадъци са скрити зад ламперията, а сешоарите за ръце са позиционирани зад огледалото.

В ресторанта в гр. Бургас заложихме на повече декоративна растителност при дизайна на тоалетните и същевременно по подходящ начин създадохме ефектно разграничение между помещението за дамите и това за господата.

Над бара и в двата ресторанта осветлението е проектирано така, че да създава препратка към морските вълни, а за целта са създадени различни по своята форма конфигурации.

Като цяло в обектите от веригата проектирахме атрактивно основно и допълващо осветление, което по възможно най-елегантния начин да показва красотата на интериора и да подсилва усещането за комфорт, както и доброто настроение на посетителите.

В цветовата палитра, която сме използвали основно ще забележите, че преобладават нюанси, препращащи към пясъка на плажа, топлината на слънчевите дни и свежестта на градина. Усещането за класа и стил е подкрепено с черно и сиво, които намират приложение на ключови зони в интериора. Така желаното уютно излъчване пък бива подкрепено от дървесни нотки при облицовките по част от стените и подовата настилка, както и при плотовете на масите.

Най-важното е, че в крайния резултат при интериора и на двата ресторанта постигнахме перфектната комбинация от атрактивност, която грабва от пръв поглед, и практичност, пленяваща сетивата мигновено. С прецизирането на всеки милиметър от дизайна и отдаване на нужното внимание, дори и към най-малките елементи, успяхме да пресъздадем атмосфера, която категорично и с финес приканва всеки гост да пожелае отново да посети заведението, за да се докосне до една истинска идилия от флорална елегантност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*