Блог за интериорен дизайн

Най-често задавани въпроси и отговорите към тях

Много често запитванията, които получаваме във връзка с предлаганите от нас услуги са придружени от сходни въпроси. Знаем и колко важно е времето на всеки, а предоставянето на точна информация максимално бързо е от ключово значение. Заради това решихме да съберем на едно място най-често задаваните към нас въпроси и да им отговорим.

 1. Какво представлява един интериорен проект?

Всеки интериорен проект включва следните компоненти:

 • Изготвяне на дизайн, представен в 3D визуализации – във визуализациите се залагат само реални обекти, които могат да бъдат закупени или произведени. Те са в конкретни цветове и материали.
 • Технически чертежи – те позволяват реализацията на проекта и включват всички необходими детайли.
 • Остойностяване – включва цени и количествени сметки за всеки избран продукт.
 1. Над какъв тип проекти основно работите?

Студиото е специализирано в създаването и реализацията на луксозни интериорни проекти за жилищни и обществени обекти, в които са имплементирани материали с високо качество. Посоката на работата ни е свързана с пресъздаване на уникални и практични интериорни решения, които следват концепцията за индивидуалност, баланс и уют.

 1. В кои населени места работите?

Ако става въпрос само за изготвяне на интериорен проект,  местоположението на обекта не е от значение.  Може да създадем интериорен проект за обект, намиращ се навсякъде в страната или дори в чужбина.

С реализацията на създадени от нас проекти може да се ангажираме при обекти, ситуирани в района на градовете София и Бургас, където имаме и офиси.

 1. Работите ли по изготвяне на интериорни проекти само за конкретно помещение от едно жилище?

Работим само върху проекти за цялостен интериор на жилища или обществени обекти. Не може да се ангажираме с интериорния дизайн само на определено помещение, тъй като за нас е важен добрият краен резултат, а той се постига само, когато всички помещения в един обект са в хармония и баланс, следвайки една цялостна концепция. Реално няма по-важни или маловажни помещения. От значение е интериорът във всяко едно помещение да бъде съобразен със спецификите му и да е в синхрон с цялостния дизайн на обекта, за да има завършеност, а усещането за комфорт и уют да е пресъздадено навсякъде.

 1. Колко време отнеме изготвянето и реализацията на един проект?

Всеки проект е индивидуален и в зависимост от неговите специфики се прецизират и конкретни срокове. Периодът за реализация на един проект е различен и е пряко свързан с неговия мащаб и предварителното задание. Не може да се даде осреднен срок за работа, без да разполагаме с информация за съответния обект.

 1. Какво представлява услугата „Авторския надзор“?

Ние предлагаме две опции на авторски надзор:

 • Базов авторски надзор – при този вариант клиентът сам избира майсторите, които ще работят на обекта и доставчиците за различните поръчки. Ангажиментът ни в този случай е само периодично да следим как протича изпълнението на проекта, но не носим отговорност за качеството при изпълнението и реализацията.
 • Пълен авторски надзор – включва цялостна организация на работният процес от наша страна, включително избор на подизпълнителни и доставчици, организация на доставка и монтаж на всички включени в проекта продукти, координиране на плащанията за всеки от тях и следене на ремонтна дейност. При този вариант клиентът няма никакъв ангажимент по изпълнението на проекта, а ние отговаряме изцяло за това той да бъде реализиран по желания от него начин и в предварително уговорения срок.
 1. Как се формират цените на услугите ви?

Цената за проектиране се определя на квадратен метър и зависи от спецификите на обекта и заданието на клиента . Затова за всеки клиент се изготвя индивидуално ценово предложение.

При поемане на ангажимент за цялостна реализация на интериорен проект цената се изчислява в зависимост от това какъв вариант на авторски надзор (базов или пълен) е избрал клиентът. При базовия авторски надзор заплащането се определя на час за посещение на обекта от наша страна или за консултация в наш офис. Ако клиентът реши да се възползва от пълнен авторски надзор, то при този вариант цената се определя като фиксирано месечно възнаграждение.

 1. Какви са вариантите за организиане на срещи с клиент?

Екипът ни е на разположение за лични срещи в офисите ни в гр. София и гр. Бургас, но без проблем може да организираме и онлайн срещи през удобна за клиента платформа. При всеки един случай задължително обсъждаме кой е предпочитаният вариант от клиента и фиксираме дата и час.

 1. Какво ви е необходимо задължително, за да подготвите оферта?

За да дадем адекватна оферта, задължително е да получим скица или снимки на обекта и да ни се дадат повече детайли за него чрез попълване на специална онлайн форма за целта. При необходимост от допълнителна информация ние ще се свържем с лицето за контакт, за да обсъдим възникналите въпроси и да организираме евентуална лична или онлайн среща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*