bgТрябва ли да сме обречени на тенденциите в интериора? Отговора в списание Business Lady

  • 20/04/2016 12:58
  • |
  • 0 коментара
Трябва ли да сме обречени на тенденциите в интериора? Не е необходимо да следвате моментните интериорни тенденции, тъй като се предполага, че няма да обитавате жилището си само година. Домът трябва да бъде организиран така, че да е удобен и красив, не само докато даден материал или цвят е актуален.
1

  

Трябва ли да сме обречени на тенденциите в интериора?

Всекидневна, трапезария и кухня, едно цяло или отделни помещения?

 

 

Николета Кръстева, която е собственик и дизайнер в студио за интериор EXTRAVAGANCE design ще отговори на два въпроса, които всички ние често си задаваме.

 

-----------

Не мисля да разказвам за тенденциите в интериора, тъй като има много наръчници, списания, и други различни издания които са с разнообразна информация. А и аз като дизайнер и собственик на студио за интериор EXTRAVAGANCE design предлагам на клиентите да не следват моментните тенденции тъй като те няма да живеят в жилището само година. Домът трябва да бъде организиран така, че да е удобен и красив на собствениците не само докато даден цвят или материал е актуален. Това в никакъв случай не означава, че не трябва да се следят тенденциите, напротив. Необходимо е винаги да сме в крак с времето. Но тъй като по-голямата част от домакинствата не правят ремонт и не сменят жилищата си след една година, ние от EXTRAVAGANCE design съветваме домът да бъде изграден с цветове, които създават уют и комфорт, а моментно актуалните десени да бъдат изразени в декоративни елементи като възглавнички, свещи, вази и други дребни предмети, които лесно могат да разнообразят обстановката.

 

Важен за нас елемент е да предоставим на клиента жилището, в което той ще се чувства добре. Когато правим вътрешното оформление на частен дом се съобразяваме с характера, нуждите и темперамента на конкретният клиент. Така че, ако сами правите своето жилище, го направете така че да е удобно за вас и вашите нужди. Но, за да избегнете грешки, загуба на време, пари и нерви, най-добрият начин да получите желаният дом е да се свържете с интериорен дизайнер. А как може да изберете най-подходящият за вас? Най-добрият вариант е като разгледате портфолиото на студиа за интериор и дизайнери. Това вече е лесно тъй като вече има и сайт, в който може да разгледате отбрани кадри, и това е www.dibla.com

Работата на дизайнера е не само да създаде един прекрасен проект, който да изглежда чудесно на визуализация, а и да изпълни този проект, без съществена разлика от визуализациите. Така клиента си спестява време и нерви в организацията на целият работен проект, работата с доставчици и производители и доставката и монтажа на всички продукти, които са заложени в проекта.

 

При започване работата върху даден проект най-важно е дизайнера да се запознае с клиента, с неговите нужди, неговият режим и желания. И съобразявайки се с всичко това да изгради перфектният дом за своят клиент. Още при изграждане на интериора могат да се поставят елементи в актуалният за момента цвят или материал, като това е хубаво да са лесно заменими декорации. Може да пробвате с килими, завеси, декоративни възглавнички, свещи, картини, саксии или друг дребен детайл, с който сте готови да се разделите при излизането на новата тенденция.


Напоследък повечето жилища са с отворена площ, по-малко преградни стени, което пък разширява оптически кръгозора. Така имаме усещане, че се намираме в по-голямо пространство.

 

Аз определено предпочитам всекидневната, трапезарията и кухнята да бъдат обединени в едно цяло. Така или иначе това е зона, в която се събира цялото семейство и не е нужно домакинята да бъде изолирана докато приготвя вечерята например. Така и докато децата играят или са пред телевизора ще бъдат под наблюдения. Разбира се има апартаменти, в които това не е подходящо. Но вашият дизайнер ще ви даде най-добрият съвет. Преди да се започне работа по даден интериор най-важно е да се направи разпределението. И от там вече може да се твори. Що се отнася до разпределението на частен дом, всяко семейство има различни нужди, и те зависят от броя на членовете, от тяхната възраст, тяхната ангажираност, т.е. няма точна рецепта.

 

Ако желаете, разбира се, тези зони могат да бъдат отделени цветово или с декоративни елементи, така че все пак да отделим къта за отдих, от този за готвене. Има доста варианти, с които това може да се осъществи. Осветлението също може да бъде елемент, който да зонира различните сектори. С декоративно или различно от основното осветление може да отделите трите зони, един килим в различен десен, но разбира се, същият стил, може да е също елемент на раздялата. Използване на декоративна стена с тухли, бетон, тапет или мазилка също може да отдели желаният от вас кът.

Но това са само трикове, с които ако желаете тези три помещения могат да не са едно цяло, въпреки липсата на стени. (албум Преобразяване на старо жилище/ тук сме зонирали с лек свод и различни полюлеи)

 

Но пък ако желаете вашето единно помещение да изглежда по-голямо, то съобразете цветовете и материалите в трите зони, (вижте в апартамент Блясък и Разкош). В този апартамент ние сме обединили трите сектора, използвайки еднакви материали за изработка на мебелите, три различни само по размер килима и еднотипни осветителни тела. Използвайки повтарящи елементи в цялото помещение, то е обединено. Декоративна тухла в кухнята, декоративна тухла и до трапезарната маса. Пастелно сиви трегери прекосяват общият таван. Два снижени тавана, над кухня и над трапезарна маса, с еднакво декоративно и основно осветление слива зоните.

Използването на еднакъв материал за кухня, Тв модул и трапезарна маса прави единна цялата атмосфера. Всички прозорци са “облечени” в черен еднакъв текстил, който си синхронзира с цвета на осветителните тела.

Три зони, три осветителни тела, и трите от черен текстил. Три килима, три цвята, всичко се повтаря, тук всичко е едно цяло. (албум Блясък и Разкош)

 

 

 

 

Коментари (0)
Напиши коментар
Име:
E-mail:
Коментар:
Код за сигурност:


Последвайте ни!

 
Адрес: гр. Бургас, жк. "Лазур", бл. 163
office@extravagancedesign.com
+359 887 748084