bgИдеален дом | октомври 2016

  • 06/10/2016 11:06
  • |
  • 0 коментара
Гордеем се, че Идеален дом избра за своя корица през октомври именно наш проект. В едно издание два наши проекта, жилищен и обществен. Благодарим за признанието!
1 2 3

При първото си посещение на това жилище и среща с клиентите разбрах, че те спешно се нуждаят от промяна. Бяха ползвали години наред без да реновират този апартамент. Беше увехтял и изхабен. Искаха да му върнем живота, като се съобразим с някои съществуващи елементи.

Цветовете на кухнята бяха водещи за мебелите във всекидневната, трапезарията и коридора, тъй като тя остана непроменена, просто я вписахме в новият интериор.
Подовите настилки и вратите също останаха, само бяха лакирани и освежени.

При огледа намерихме картина, която не беше окачена на стената и беше забравена от собствениците, решихме да и намерим място и да играем в интериора с присъстващите там цветове. А именно, свежо и зареждащо жълто, успокояващо и дълбоко синьо и балансиращо сиво.

Тъй като всекидневната е отворена към трапезарията и кухнята и има два срещуположни големи прозореца и много естествена светлина си позволихме да ползваме по-тъмни и плътни тонове.
Разбира се добавихме и доста декоративно и основно осветление в отделните зони.

В антрето надпис гласящ "Ако имаш къде да отидеш, имаш Дом.
Ако имаш кого да обичаш, имаш Семейство.
Ако имаш и двете си Благословен.” посреща собствениците и техните гости.
Голям гардероб превърнахме в Мокро помещение, скрихме пералня, сушилня и отделихме място за препрати и други вещи. Гардероб за обувки и дрехи зае другият ъгъл на коридор.

Банята и коридора са в земни бежови тонове. За банята дървесна плочка по пода и стената следват своят наклон на 45градуса. Богато огледало и семпли плочки внасят уют и комфорт.

Във всекидневната голям Г-образен диван заема значителна част от пространството. Зад него изградихме ниша за декоративни бели камъни и растителност. Над нея мазилка наподобяваща бетонни плочи е осветена от два черни пендела. След няколко опита с различни материали, на финала получихме “бетона” точно така както го желаехме. Така без да ползваме преградни стени зонирахме къта за отдех и този за хранене.
Над дивана паюкообразен полилей е основното осветление в тази зона. Многобройни луни обкантват тавана и допълват осветлението. Две метални масички със стъклен плот са акцент върху шарен килим, внасящ динамика и атмосфера.
( килим от Домко, масички и освтеителни тела Кare design ). Тв модулът срещу дивана съобразен с цвета на кухнята е в светли нюанси и преглушено диодно осветление зад телевизора.

До дивана са обособени две ниши с цвета на трапезарните столове. Освежаващо жълто, място за семейни снимки.
Всекидневната и трапезарната зона са отделени с помоща на арка с овални форми. Маса за 6 човека с декоративни камъчета на плота, разбира се покрити със стъкло са интересен детайл в това помещение. Полилей с ексцентрични форми осветява и декорира. Жълтите столове и цветният килим съживиха и внесоха живот в този иначе стар апартамент.

В този проект с помоща на силният и наситен син цвят създадохме лукс и атмосфера, съчетахме го с жълти акценти и преоткрихме живот и жизнерадост в този интериор.

                                        

Коментари (0)
Напиши коментар
Име:
E-mail:
Коментар:
Код за сигурност:


Последвайте ни!

 
Адрес: гр. Бургас, жк. "Лазур", бл. 163
office@extravagancedesign.com
+359 887 748084